Årets bästa timme.

Ni släcker väl också ljuset ikväll?


Un conte heureux.

För nån månad sedan debuterade jag som seriös fransk författare när jag skulle göra ett skolarbete och det tänkte jag att vi såklart skulle fira lite, mitt i min annars jättehemska och olägliga skrivkramp. Och bara så att ni vet så är texten menad att läsas av berättarrösten i amelie!

Un conte heureux.

Il était une fois un dragon qu'il habitait au dessus de un petit hameau, sur au sommet d'une grande montagne. Depuis que sa mère s'est envolée, il a été solitaire. En effet, il etait dans un etat pitoyable.

Un jour il pensait "Ca suffit maintenant! Aujord'hui, je vais trouver un ami!"
Il volait sourir à la forêt en bas de la montagne tout de suite. D'abord il ne trouvait personne mais finalement il voyait un coléoptère vert.
"Voulez-vous devenez ma ami?", le dragon demandait.
"Mais oui, bien sûr!", le coléoptère répondait.

Alors, ils vivainet heureux pour toujours.


PS. Hur fail är inte erik saade/s sorliga hängslen? Idag skäms jag över att vara svensk DS.

 

Where eagles fly.

Kvart över 6 imorse promenerade jag hem igenom ett fågelkvittrande segersjö och uttran. Även fast det var nollgradig vind och jag var tvungen att undvika stora ispölar mest hela tiden så fick jag sommarkänslor. Konstigt va?


The Hendersons will dance and sing as Mr Kite flies through the ring, don't be late.

4 saker som skrämmer mig (när vi ändå är inne på listor).

1. Alla sortes ljud som påminner om tivolis, karuseller och clowner, som den här tillexempel.
2. Barn, i viss utsträckning. Särskilt när dom är kladdiga och nära ansiktet.
3. Alla former av skräckfilmer och wallandertypethillers. Jag ser verkligen inte nöjet i onödigt fort bultande hjärtan i två timmar och efter det mardrömmar, förföljesemanier och oro över vad man ska hitta i varje konservbuk man öppnar i fyra månader.
4. Sånt här.

Why would you stay another second.

3 säkra tecken på att våren är på väg, bara lite försenad och lite blyg.

1. Överallt, var jag än ser mig omkring, så kikar små torra, vintertrötta fläckar av asfalt fram genom de obarmhärtigt ihärdiga snödrivorna.
2. Jag har använt vårjacka i en hel vecka och nästan inte hackat tänder en endaste gång.
3. Jag är gladare än vad jag har varit de senaste fyra månaderna.


Had it been another day i might have looked the other way and i had never been aware but as it is i'll dream of her tonight.

Jag har ingen dagbok, vilket egentligen är dumt eftersom jag aldrig tycks komma ihåg vad jag har haft för mig ens en dag bakåt i tiden, men ibland så brukar jag skriva ner på min mobil små anteckningar som med några papperssidor och en nervässad blyertspenna nog skulle bli en utmärkt sådan. Jag tänkte dela med mig lite.

Hur han aldrig skrattar åt mina skämt.

När jag blir stor så ska jag sortera min kryddhylla. I bokstavsordning, färgordning eller bara efter hur bra de smakar tillsammans med pasta.

Hur jag inte kunde bry mig mindre.

1. Jag gick min väg 2. Jag såg en pojke sparka mot en duva 3. Jag undrade vad ensamhet egentligen innebar

Om man ser någon man gillar på busshållsplatsen så kan man tänka på att den personen alltid ska åt samma håll som en själv.

Jag har aldrig förstått varför månen alltid visar samma sida av sig själv mot jorden.

Ibland tänker jag på att cigaretter är en utav de äckligaste saker jag vet och ibland att två fingrar utan en cigarettstump inklämd emellan dom kan se så fel ut.

Jag har tänkte alltid att jag ville ägna min sista tid åt att skriva en självbiografi. Ett slags kvitto på att jag har existerat.

Hur jag inte kunde bry mig mer.

RSS 2.0