Vi vill ha skridskor, en häst och en rymdraket. Söta små monster och helst inga mjuka paket.

För några år sedan så fick min lyckligt lottade familj ta del utav en familjehemlighet som min farmor hade gått runt och sugit på sedan hon var en liten flicka. Ett recept som vi, efter varje gång vi fått en burk med kanske världens godaste choklad i från henne, har försökt lista ut men misslyckats makabert. Till sist bönade och bad vi henne alltså att få reda på den otroligt åtråvärda koksatsen och allt sedan dess har just denna choklad vart en ständigt återkommande favorit varenda jul.

Jag tänkte nu i min tur låta er ta del av detta underbara julgodis, det vill säga om ni kan uppskatta den förstås. Om ni blev så exalterade i att fortsätta läsa här ovanför när ni såg ordet familjehemlighet och därför inte uppfattade att ordet sugit, en rad nedanför, var en fenomenal dubbelmening så förtjänar ni att vinna mitt förtroende och därför ta del av receptet.

Vitchokladmedpolkagrisjulegodis, ca 4 personer/1 deprimerad tonåring.

1.
Bryt 200 g vit choklad i något mindre bitar och smält dessa, förslagsvis över en kastrull med kokande vatten. Akta fingrarna; förrädiska, kokheta ångor kan smita emellan springor du inte trodde fanns och sänka julstämningen avsevärt.
2. Nu är det dags att ta fram hammaren.
3. Lägg en större påse med polkagrisar på en skärbräda med en kökshandduk över. Fatta hammaren i din starkaste hand och ta ut eventuella aggressioner rörande till exempel halverat studiebidrag i december eller termometrar som värgrar flytta sig ifrån -20graderssträcket.
4. Häll ner de nu krossade godisbitarna i den smälta blandningen. Rör om.
5. Klicka ut smeten i valfritt stora klickar på ett bakplåtspapper. Låt sedan stelna i kylen.
6. Tiden går fortare om du sjunger din favoritjulsång medans du väntar.
7. Ät upp alltihop med människor du tycker om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0